2013. április 10., szerda

Filmek és ékszerek



Van néhány olyan klasszikus film, ahol az ékszer sokkal emlékezetesebb, mint egy-egy szereplő színészi játéka, a cselekmény, a szerelmi történet vagy épp a betétdal. Mert bizony, „Diamonds are a girl’s best friend” – és nekünk, nőknek fantasztikus a memóriánk, ha ruhára vagy ékszerre kell emlékeznünk…
Következzen hét film és hét emlékezetes ékszer.

Szőkék előnyben
Merilyn Monroe emblematikus alkotása a Szőkék Előnyben című filmben. Ebben a filmben hangzik el, a minden nő által ismert, már emlegetett „Diamonds are a girl’s best friend” dal.
Gyémántok ragyogása, férfiak rajongása… Melyik nő ne vágyna erre?



Álom luxuskivitelben,
azaz reggeli Tiffanynál. Audrey Hepburn talán leghíresebb szerepe és a leghíresebb kép is a fantasztikus színésznőről. Egy olyan film, aminek a címében is szerepel egy világhírű ékszer márka nem nélkülözheti a gyönyörű ékszereket sem.



Leány gyöngyfülbevalóval
Scarlett Johansson is a „nagyok” nyomába lépett. Igaz, az ékszert nem a film tette híressé, hanem Jan Vermeer van Delft holland festő festménye. A festmény 1665 körül készült, míg kép eredetét felderítő film 2003-ban. A film 2004-ben elnyerte a Legjobb jelmeztervezés Oscar díját – lehet a fülbevaló is hozzásegítette a győzelemhez?


Micsoda nő
Julia Roberts az a nő, akire a filmtől függetlenül azt mondjuk, hogy „micsoda nő”, igazi kortalan szépség. A színésznő egyik legemlékezetesebb és legromantikusabb filmje mindenképpen ez, hiszen egy egyszerű utcalány álmának megvalósulásáról szól. A filmben nem is az ékszer, sokkal inkább az ékszer átadásának a pillanata az emlékezetes. A férfi főszereplő (Richard Gere) rácsukja a nyaklánc dobozának tetejét a mohó Julia kezére.


Titanic
Kate Winslet a Titanciban viselte az „óceán szívét”. A film egész története az elveszett nyaklánc köré épült, mégis a legtöbben azért emlékeznek rá, mert egy jelenetben Kate az ékszeren kívül nem viselt semmi mást. Az óceán az ékszert és Kate valódi szívét is elnyeli a film végére. 


Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
A film egy könnyed romantikus vígjáték, ami a „tipikus női viselkedést” hivatott kiparodizálni, mégis jelentős figyelmet fordítanak az alkotók az ékszereknek, azaz a gyémántoknak is. Egy „jégvirágokkal” díszített nyakláncot visel Kate Hudson a film vége felé egy elegáns partyban – ahonnan meg is lép, természetesen nyakában az értékes ékszerrel.



Szex és New York
És a legvégén, a személyes kedvencünk. Egy film, ami a szerelemről, a barátságról, az életről és leginkább a divatról szól. Egy ékszernek mégis sikerült túlszárnyalnia minden dizájner cuccot. Ez a Carrie nyaklánc. Sarah Jessica Parker szinte az egész sorozat alatt viseli ezt a kedves kis ékszert, ami azon kívül, hogy csinos, egyfajta önazonosságot is képvisel. Egy ékszer, ami végigélt több száz részt és rengeteg évadot.


A rövidke összeállításunkból is könnyen látszik, hogy az ékszer azon kívül, hogy öltöztet, a személyiséged részévé, védjegyeddé is válhat. Válassz olyan darabot, ami passzol Hozzád, a lelkivilágodhoz, a stílusodhoz, amiben jól érzed Magad, amiben igazán Te vagy.
Ha pedig elakadnál, mi segítünk…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése