2013. október 24., csütörtök

Mobiltok - hasznos és csinos kiegészítő



A „handy”, vagy kézi mobil története 1973-tól datálható. Előtte egyedül a rádiótelefonos kapcsolat volt igazán működőképes (pl. Németországban a hajózás irányításához használták), a hadiipar, a repülők, tankok vezénylése elképzelhetetlen volt egy-egy ilyen berendezés nélkül. A Motorola fejlesztette ki elsőként a mai mobilok ősét – ez a készülék körülbelül akkora volt, mint egy ember karja.
Az ötvenes években kezdődtek az úttörő jellegű kísérletek a vezeték nélküli telefonnal. Az 1954-ben készült Sabrina című filmben, Humohrey Bogart már így telefonál egy nyitott limuzinból.
Magyarországon az ezredfordulóra a mobiltelefonok széleskörűen elterjedtek: A Nemzeti Hírközlési Hatóság kiadványai szerint 1999 elején még csak 1,1 millió, 2000 elején már 1,9 millió előfizetést tartottak nyilván hazánkban, míg 2008-ra 11 millióra nőtt ez a szám.

A mobiltelefonok megjelenésével egy időben megjelentek a mobiltelefon tokok is – hiszen védeni, óvni szerettük volna szeretett tárgyunkat, illetve egy újabb lehetőség adódott arra, hogy kifejezzük önmagunkat. A kezdetekben még a színes, vicces, cserélhető előlapok-hátlapok voltak a „menők” (illetve a borzalmas csengőhangok…), azonban, ahogy egyre hétköznapibb, megszokottabb lettek a mobilkészülékek, úgy egyre fontosabb lett az elegáns, szép megjelenés. A mai okostelefonok egyszerűek, a fekete-fehér színek ezüsttel, arannyal vannak kombinálva, a letisztultság került előtérbe a csiricsáré hátlapokkal szemben.
A készülékekkel egy időben a mobiltokok is változtak. Nézzük egy áttekintést milyen anyagokból és formákból választhatunk „ruhát” mobilunknak napjainkban… 

Gumipapucs, nem csak a lábadra, a telefonodra is...


Tél idő - kötött pulcsi, kötött telefontok. Akár még Te is meg tudod csinálni... De, ha Te nem, a nagyid biztosan!


Ha már a kötésnél tartunk, hogy megy a horgolás?



Újabb téli anyag -  a kord. Nemcsak nadrágok készülnek ebből az anyagból, tudtad?



Cuki-muki, édi-bédi plüss állat rajongóknak. Plüss állatos telefontok. A telefonok megjelenésével egy időben volt menő, most már kevésbé... 
És végül... Az elegáns és letisztult telefonok méltó ruhája. Valódi bőr, made with Swarovski elements. Csinos, feltűnő, visszafogott, csillogó de elegáns. Pont, mint a telefonod és pont, mint Te... ;)


Syam telefontokok: http://www.syam.hu/?page=list&id=8

Reméljük Nektek is tetszett a rövid és abszolút szubjektív áttekintésünk. 
Bármilyen tokot is válasszatok, a fő, hogy védjétek a telefonotokat, hiszen készülékeink, már az életünk részei, életünk apró részleteinek őrzői...

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Mobiltelefon
http://alomlato2.nolblog.hu/archives/2010/12/26/A_mobiltelefon_tortenete/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése