2015. április 8., szerda

Ékszerviselési szabályok

Veled is megesett már, hogy megvettél egy fantasztikus fülbevalót, majd otthon, amikor a tükör előtt felpróbáltad, rájöttél, hogy valahogy mégsem az igazi? Bizony, a tökéletes összhang érdekében az ékszereknek – akárcsak a ruháknak - passzolniuk kell hozzád. Míg a ruháknak a testedhez kell idomulniuk, addig az ékszereknek az arcformádhoz kell tökéletesen illeszkedniük! A SYAM SILVER megmutatja Neked, hogy milyen típusú ékszerek illenek hozzád, hogy soha többé ne csalódj otthon, a tükör előtt!

Nem tudod, hogy milyen az arcformád? A legkönnyebben úgy tudod megállapítani, ha tükör előtt állva hátrasimítod a hajad és alaposan megfigyeled. Ha ez megvan, az alábbi képek közül válaszd ki, melyik arcforma illik hozzád a leginkább.
1. Szív formájú arc (Heart)
Mivel a homlokod vonala szélesebb, mint az álkapcsod, célszerű olyan ékszereket választanod, amelyek tompítják az állad vonalát. Kerüld a hosszú „V”-alakú nyakláncokat, mivel ezek optikailag csak még jobban keskenyítik az álladat. Válassz inkább olyan nyakláncokat, amelyek rövidek és követik a kulcscsontod vonalát vagy 1-2 centivel alatta végződnek. Fülbevalóknál törekedj az állnál szélesedő - például a háromszög vagy a könnycsepp alakú - darabok viselésére. 
(fülbevaló: Dyrberg/Kern, nyaklánc: Majorica)
2. Kör alakú arc (Round)
Ha kerek az arcformád, igyekezz olyan ékszereket viselni, amelyek nyújtják az arcvonaladat. Ilyenek a hosszú „V”-alakú nyakláncok, illetve a függőleges vonalvezetésű, keskeny fülbevalók is, mint például az egyenes függő vagy éppen a keskenyebb csillár alakú. Kerüld a rövid nyakláncokat és a kerek fülbevalókat, mert az ilyen típusú ékszerek még inkább kiadják az arcod kerekded formáját, és bármilyen vékony nyakkal is áldott meg a sors, bizony optikailag vaskossá teszik azt!
(fülbevaló és nyaklánc: Dyrberg/Kern)
3. Négyszögletes arc (Squarel Rectangular)
Ha négyszögletes az arcod, azaz a homlokod és az állad vonala is széles, akkor olyan ékszereket célszerű választanod, amelyek ellensúlyozzák, oválisabbá teszik az arcvonásaidat és tompítják az éleket. Válassz hosszú „V”nyakláncokat vagy olyan típusú rövid nyakláncokat, amelyek rövidek ugyan, de hangsúlyos medállal teszed őket figyelemfelkeltővé. Fülbevalóknál a hosszú ovális, keskeny csillár, valamint az esőcsepp alakúak állnak jól. Lehetőleg nagy ívben kerüld el a statement típusú ékszereket. Ha mégis szeretnéd követni 2014 ékszerviselési trendjeit, akkor inkább a kezedre összpontosítsd ezeket a darabokat, viselj hangsúlyos karkötőket, órákat vagy gyűrűket. Hidd el, imádni fogod őket és a hatásuk sem marad el!
(fülbevaló: Dyrberg/Kern, nyaklánc: Just Cavalli)
4. Gyémánt alakú arc (Diamond)
A gyémánt a legritkább arcforma, amelyre jellemző, hogy a homlok és az áll vonala is keskeny, az arc legszélesebb része pedig az arccsontnál van. Ha gyémánt alakú az arcod, nagyon szerencsés alkat vagy. Bármilyen típusú ékszert szabadon hordhatsz, egyedül arra kell odafigyelned, hogy a fülbevalók ne legyenek túl hosszúak. Válassz olyan fülbevalókat, amelyek nem lépik túl az állad vonalát, mert az ennél hosszabbak már túlzottan nyújtanák az arcvonaladat.
(fülbevaló és nyaklánc: Dyrberg/Kern)
5. Háromszög alakú arc (Triangular)
A háromszög alakú arcforma, a szív arcforma ellentéte, keskeny homlok vonal és széles állkapocs jellemzi. Ha háromszög alakú az arcod viselj rövid, finom vonalú nyakláncokat és olyan fülbevalókat, amelyek legkeskenyebb pontja az áll vonalánál van - ilyen például a fordított háromszög. Bátran viselhetsz vékony, karika fülbevalót is, de lehetőleg tartsd távol magad a „V”-alakú, hosszú nyakláncoktól, a széles fülbevalóktól, valamint a statement daraboktól!
(fülbevaló: Dyrberg/Kern, nyaklánc: GUESS)
6. Szögletes arc (Oblong)  
Ha szögletes az arcod, a homlok-, az arc- és az álvonalad is hasonló széles. Célszerű rövid nyakláncokat viselned, amely csökkenti a hosszúkás vonalakat. A statement típusú darabokat mintha csak neked teremtették volna! Bátran hordhatsz hangsúlyos fülbevalókat is, remekül fognak állni! Az ellentétek tökéletesen kiegészítik egymást! Ha keskeny az arcod, választhatsz kerek vagy félkör alakú fülbevalókat is, amelyek szélesítik az arcodat. Kerüld a hosszú "V" nyakláncokat, mert azok még jobban nyújtanák az arcodat!
(fülbevaló: Misaki, nyaklánc: GUESS)
7. Ovális arc (Oval) 
Az ovális arcúak vannak a legelőnyösebb helyzetben, hiszen a hosszúkás arc számtalan lehetőséget rejt. Szinte bármilyen típusú ékszert felvehetsz, amihez csak kedved van! Remekül állnak a szélesebb fülbevalók, valamint a statement darabok is. Egyedül egy szabályt érdemes betartanod, a fülbevalód hossza ne lépje túl az állvonaladat!
(fülbevaló: Dyrberg/Kern, nyaklánc: Just Cavalli)

Az ékszerek - akár csak egy tökéletesen szabott ruha - öltöztetnek, és egyensúlyt kölcsönöznek az arcodnak, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő darabokat! Ha mégis bizonytalannak érzed magad, van egy egyszerű, de nagyszerű, örökérvényű szabály: az ellentétek vonzása. A lényege csupán annyi, törekedj a tökéletesre, a kevésbé szerencsés vonások korrigálásával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése